BLOGIA TÄYDENNETÄÄN MYÖS TAANNEHTIVASTI!
KOMMENTIT ON KIVOJA!

lauantai 6. heinäkuuta 2013

Sairaalassa

Sairaalassa työskentelee paikallisten lääkäreiden ja clinical officereiden lisäksi täällä työskentele Solisin lääkäripariskunta. Elfred on yleiskirurgi kuten minä ja Marialita on gynekologi. He ovat olleet Keniassa kahdeksan vuotta ja sitä ennen viisi vuotta Kamerunissa. Solisit ovat olleet täällä aiemmin, mutta muuttivat muutama viikko sitten takaisin Nairobista.
Ensimmäisenä aamuna tapasinkin heidät, dr. Elfredin kanssa kiersin kirurgiset potilaat. Sovimme myös, että leikkaan yhden nuoren rintasyöpäpotilaan. Hän oli huomannut kyhmyn kolmisen vuotta aiemmin, mutta ei ollut uskaltanut tulla lääkäriin. Kaulassakin oli iso, kova kyhmy, joten parantavaa hoitoa ei olisi Suomessakaan tarjolla. Jotta tuumori ei kasvaisi ihosta läpi, päädyin kuitenkin leikkaukseen.

Osastolla on yksi potilas odottamassa amputaatiota, mutta hemoglobiini on liian matala. Verta on kyllä tulossa, mutta siihen menee muutama päivä... Nuorehkon naisen jalkaan täytyisi tehdä ihonsiirto infektion jäljiltä. Jalkaterässä on jänteet näkyvillä, muuten haava on erittäin siisti.

Miehillä on paljon virtsausongelmia ja eturauhasen poisto on yksi yleisimpiä leikkauksia. Yksi mies on menettänyt ruokahalunsa, asennosta ja kuihtuneisuudesta päätellen hänellä lienee pitkälle edennyt syöpä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti