BLOGIA TÄYDENNETÄÄN MYÖS TAANNEHTIVASTI!
KOMMENTIT ON KIVOJA!

sunnuntai 7. heinäkuuta 2013

Nairobiin tulevan sairaalan ensimmäinn rakennus


Keniaan tullessamme kävimme tutustumassa rakenteilla olevassa sairaalassa. Tässä on sen ensimmäinen osa. Sairaalaa rakennuttaa Kenian adventtikirkko. Adventtikirkko on täällä paljon suurempi kuin Suomessa. Maa on jaettu kolmeen konferenssialueeseen ja tästä projektista vastaa Keski-Kenian konferenssi. 

Sairaalaan on tarkoitus asentaa Suomesta käytöstä poistettu natiiviröntgenkuvauslaitteisto. Koska kenelläkään suomalaisella ei ollut tietoa, missä vaiheessa rakennusprojekti on, kävimme paikanpäällä tarkistamassa tilanteen.

Sairaalasta oli hienot piirustukset, kompleksiin on suunniteltu lukuisia rakennuksia. Mutta röntgenosastoa sinne ei ollut piirretty lainkaan! Jossain vaiheessa olivat huomanneet tämän ja nyt oli mm. TT-laitetta suunniteltu keittiön paikalle. Siellä oli valmiina betonipöydät seinien vieressä ja keskellä lattiaa vesipisteet ja viemärit. Periaatteessa tila on riittävän kokoinen, mutta säteilysuojauksenkin toteuttaminen kys. tilaan voisi olla haasteellista, mutta ehkä se ei ole niin tarkkaa täällä :)  Onkohan täällä edes paikallista STUK:ia?

Natiivikuvaushuone oli periaatteessa valmis, mutta turhan pieni. Jan (laitteiden asentaja Suomesta) ehdotti, että yksi uusi seinä puretaan, jolloin tilaa on riittävästi. Asennusporukan olisi tarkoitus jatkaa siellä hommia, kunhan huomenna saavat Kendun koneen kuntoon. Röntgenkonekin on vielä Kendussa... Sen pakkaaminen autoon tulee olemaan oma haasteensa. 

Sairaala sijaitsee varsin kauniilla paikalla Nairobin laitamilla jajohtajat toivottivat meidät tervetulleiksi sinne töihin. Tätä rakennusta on rakennettu kolme vuotta, joten voihan olla, että kymmenen vuoden päästä leikkausosasto on valmis.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti